Marokkansk Tangine
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkans
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 aubergine, i tern
  • 1 rød peberfrugt, i trimler
  • 1 gul peberfrugt, i trimler
  • 2 store gulerødder, i skiver
  • 1 rødløg, groft hakket
  • 4 fed hvidløg, fint revet
  • Kokosolie til stegning
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk.. stødt koriander
  • 2 tsk. sød paprika
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 5 spsk. tamari ( glutenfri tamari )
  • 300 g udblødte kikærter ( ikke kogte )
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 1 stor dåse tomatpure.
  • 8 medjool dadler, stenene fjernet og skåret i tern
  • 5 dl. grøntsagsbouillon
  • Flagesalt & frisk kværnet peber
  • Frisk presset citronsaft
  • SERVERING & TILBEHØR:
  • Frisk persille og koriander
  • Ristede mandler og sesamfrø
  • Blomkålsris, quinoa eller brune ris som tilbehør
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
  2. Tilsæt hvidløg, alle krydderierne og tamari, steg det med i 1-2 minutter.
  3. Tilsæt tomatpure og steg det med i 1 min.
  4. Tilsæt alle grøntsagerne og vend det godt rundt og lad dem stege med i 5 min.
  5. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, dadler og de udblødte kikærter.
  6. Tænd ovnen på 180 grader, hæld retten over i tajinen, sæt låget på og sæt tajinen i ovnen i 1 - 1½ time.
  7. Tag tanginen ud af ovnen og smag den til med salt, peber og citronsaft.
  8. Server retten i skåle med blomkålsris og anrettet med frisk persille, koriander, mandler og sesamfrø.
Tips
Har du ikke en tangine, kan du lade retten simre gryden med låg på, ved lav varme i den samme tid.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/02/marokkansk-tangine/