Glutenfrie burgerboller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Brød og boller
Antal personer: 5 stk.
Ingredienser
  • 100 g hirsemel
  • 50 g rismel
  • 50 g majsgryn (polenta)
  • 50 g græskarkerner
  • 4,5 dl vand
  • 2 spsk. Fiber HUSK ( den gule)
  • 1 tsk. tørgær
  • 1 tsk. xanthaxgum eller arrowroot*
  • 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Vend alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Tilsæt vandet og rør det grundigt sammen.
  3. Lad dejen stå og samle sig i 10 min.
  4. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  5. Med fugtige hænder formes dejen til boller og placeres på bagepladen.
  6. Drys bollerne med majsmel og sæt pladen i ovnen og bag dem i 40 min.
  7. Bollerne er færdig når de lyder hule når du banker under dem.
  8. Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Tips
*kan undlades men er med til at give bollerne struktur og bid.
Bollerne kan holde sig 2-3 dage og er desuden fryseegnede.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/01/glutenfrie-burgerboller/