Veggie burger med ærtecreme og kikærtebøf
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Burger
Antal personer: 6 burger
Ingredienser
  • Glutenfrie burgerboller
  • Tomat-basilikum bøf
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk knuste hørfrø + 3 spsk vand, rørt sammen og trukket i 10 minutter
  • ½ potte frisk basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 100 g bløde soltørrede tomater
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. flagesalt
  • ½ tsk. peber
  • 4 spsk. kikærtemel
  • Olivenolie og grov majsmel til panering
  • Ærtecreme:
  • 400 g ærter, fra frost - optøet
  • 1 fed hvidløg
  • saften fra 1 citron
  • 1 tsk, urtesalt
  • Fyld:
  • Rucola
  • Tomat
  • Rødløg
Fremgangsmåde
  1. Hæld vandet fra kikærterne igennem en si, skyl dem grundigt, og lad dem stå og dryppe af.
  2. Kom de soltørrede tomater, rødløg, hvidløg og basilikum i en foodprocessor, og hak det hele fint.
  3. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og kør det til en jævn og ensartet fars.
  4. Lad farsen stå og samle sig i 10-15 minutter
  5. Kom bagepapir på en bageplade.
  6. Hæld lidt olivenolie på dine rene hænder, og fordel det i håndfladerne.
  7. Form farsen til 6 bøffer i dine olierede hænder, rul dem i majsmel, og placer dem på bagepladen.
  8. Sæt pladen i oven og bag dem i 25 min.
  9. Kom alle ingredienserne til ærtecremen i en foodprocesser og kør det til en jævn og cremet konsistens.
  10. Lun burgerbollerne, smør dem med ærtecreme, kom alt det fyld i du ønsker, samt en Tomat-basilikum bøf.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/01/vegansk-og-glutenfri-burger-med-aertecreme-og-basilikumboef/