One Pot Tandoori Quinoa
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2,5 dl quinoa
  • 6 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 stort løg, i halve skiver
  • 2 røde peberfrugter, i stimler
  • 3 små søde kartofler, i tern
  • 200 g frisk spinat ( frossen kan også bruges )
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk. tikka curry paste*
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • Til servering:
  • Frisk koriander
  • kokosflager
  • Lime, i både
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg løgene heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløget og lad det stege med i 1 min under omrøring.
  4. Tilsæt søde kartofler i tern og peberfrugter i strimler og lad det stege med i 5 min.
  5. Tilsæt curry paste, vend det godt rundt.
  6. Skyl quinoaen grundigt og kom det i gryden sammen med bouillonen.
  7. Læg låg på gryden og lad det simre i 15 min.
  8. Tilsæt spinaten, vend det rundt og læg igen låg på gryden.
  9. Tjek efter et par minutter, er spinaten faldet helt sammen er retten klar.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Anret tandoori quinoaen i skåle og top med kokos og koriander og server limebåde til.
Tips
* jeg brugte en fra Geo Organics som jeg har købt hos Astrid & Aporna. Der burde findes lignende ude i supermarkederne. Ellers kan den erstattes af:

2 spsk. tomatpuré, 1 spsk. æblecidereddike, 2 tsk. paprika, 1 tsk. stødt ingefær, 2 tsk. stødt koriander, 1 tsk. stødt gurkemeje, 1 tsk. kanel, ½ tsk stødt chili og ¼ tsk. stødte nelliker.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/01/one-pot-tandoori-quinoa/