Glutenfri Naan brød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Brød
Antal personer: 8 stk
Ingredienser
  • 120 g rismel
  • 120 g quinoamel el. boghvedemel + mel til bordet
  • 100 g brun rismel
  • 2,5 dl plantemælk fx. soya-, ris- eller mandelmælk
  • 1 dl soya yoghurt
  • 4 spsk. tapiokamel
  • 1 spsk. loppefrø
  • 2 tsk. xanthangum
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • Nigellafrø
  • kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Rør mælk og yoghurt sammen i en anden skål og rør hvidløget heri.
  3. Tilsæt den våde blandig til den tørre lidt ad gangen.
  4. Rør det til det begynder at samle sig.
  5. Tag dejen ud på et mel drysset bord og ælt det sammen.
  6. Del dejen i 2 lige store dele og rul dem til aflange pølser.
  7. Del hver pølse i 4 dele og form dem til flade brød på et mel drysset bord.
  8. Varm en pande op til medium varme.
  9. Tilsæt lidt kokosolie og steg naan brødene heri 2 ad gangen ca. 2-3 min på hver side.
Tips
Kan holde sig 2 dage i køleskabet og er desuden fryse egnede.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/01/glutenfri-naan-broed/