Glutenfrie og veganske Karry vafler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Jeg bruger et Tefal Snack Collection Multijern til at bage mine vafler i.
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Vafler
Antal personer: 10-12 vafler
Ingredienser
  • 2,5 dl kikærtemel
  • 2,5 dl boghvedemel - eller anden glutenfri mel
  • 6 dl vand - evt. lidt mere
  • 2 spsk. karry*
  • 2 spsk. nigellafrø - kan undlades
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. xanthaxgum**
  • 1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de tørre ingredienser isammen en skål.
  2. Tilsæt vandet og rør det grundigt sammen.
  3. Tilsæt evt. lidt mere vand vil dejen er meget fast - dejen skal være lige så tyk som en god havregrød.
  4. Tænd vaffeljernet og lad det varme op til det lyser grønt
  5. Kom ca. 1 dl dej i og bag vaflerne til lampen igen lyser grøn.
  6. Fortsæt til der ikke er mere dej.
  7. Brug vaflerne i stedet for brød til supper, salater og til sandwich.
Tips
* Varier dine vafler ved at bruge andre krydderier eller krydderuter.
** Xanthan er et naturligt prdukt med et højt fiberindhold og er med til at gøre glutefri bagværk mere saftigt og sammenhægende. Det fåes i Helsekosten til ca. 40 kr.
Det kan undlades, men resultatet bliver betydeligt anderledes.




Vaflerne kan holde sig 3-4 dage i køleskabet og er desuden fryse egnede.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/01/karryvafler-veganske-og-glutenfrie/