Bagte søde kartofler med rødbede-hirse fyld
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør, aftensmad
Antal personer: 2-4 personer
Ingredienser
  • 4 mellem store søde kartofler
  • 2 dl hirse - linser el. quinoa kan også bruges
  • 2 rødbeder, groft revet
  • 1 broccoli, groft hakket
  • 1 rødløg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk. timain
  • 1 økologisk appelsin, saft og fint revet skal heraf
  • salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • 2 modne avokado, i skiver
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vask de søde kartofler grundigt, dup dem tørre i et rent viskestykke og kom dem i et ovnfast fad.
  3. Bag de søde kartofler i 45-60 min. De skal være helt møre.
  4. Kog hirsen efter annvisning på posen
  5. Varm en pande op til medium varme.
  6. Smelt lidt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
  7. Tilsæt hvidløget og steg det med i yderligere 1 min.
  8. Kom rødbeder, broccoli, timian og appelsinskal på panden, vend det rundt og lad det stege i 10 min. Vend rundt i det undervejs.
  9. Tilsæt hirse og appelsinsagt, vend det rundt og smag til med salt og peber.
  10. Skær lommer i de søde kartofler, fordel fyldet i kartoflerne og pynt med avokado skiver.
  11. Spis dem alene eller som tilbehør til en grøn salat.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/01/bagte-soede-kartofer-med-roedbede-hirse-fyld/