Sunde grønne pandekager
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 15 stk
Ingredienser
  • 2 modne bananer
  • 2 spsk. chiafrø udblød i 10 min i 4 spsk. vand
  • 2 dl rismælk eller mandelmælk
  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 nip salt
  • evt. 1 tsk. bagepulver – det giver fluffy pandekager
  • 2 dl boghvedemel
  • kokosolie til stegning
  • TOPPING:
  • Kiwi, blåbær og kokos
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser, undtaget boghvedemel i en blender og blend det helt jævnt og cremet.
  2. Tilsæt melet og blend igen til melet er jævnt fordelt i dejen.
  3. Varm en pande op til medium/lav varme. Tilsæt en lille smule kokosolie og brug ca. 2 spsk. dej til hver pandekage.
  4. Steg pandekagerne 3-4 minutter inden de vendes og giv dem ca. 1 min på den anden side.
  5. Pandekagerne bliver lidt mørke i stegefladen, men bare rolig, de er ikke brændte og smager ganske vidunderligt!
  6. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
  7. Server pandekagerne toppet med kiwi, blåbær og kokos – til morgenmad, som en del af en brunch eller til den søde tand sidst på dagen.
Tips
Du kan med fordel lave en stor portion og opbevare dem i køleskabet. Så kan du lige snuppe en eller 3 når du trænger. De holder sig fint i 4-5 dage i køleskabet.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/02/sunde-groenne-pandekager/