Valentins dessert - Vegansk & glutenfri brownie med karamelsauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Opskriften stammer fra Velsmagende Vegansk & Vegetarisk og nu deler jeg den her med dig. Glædelig Valentins Dag!
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: dessert, kage
Antal personer: 6 stk.
Ingredienser
  • 400 g banan svarende til 6 små bananer
  • 2 dl mandelmælk el. anden plantebaseret mælk
  • 12 spsk. kakao
  • 3 spsk. nøddesmør fx. peanutbutter eller mandelsmør
  • 2 tsk. kokossukker eller anden sødning
  • ½ tsk. flagesalt
  • 6 spsk. kokosfibermel
  • KARAMEL:
  • 6 medjool dadler
  • 6 spsk. mandelmælk el. anden plantebaseret mælk
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. kokosolie eller nøddesmør fx. mandel
  • 1 nip flagesalt
  • PYNT:
  • kakao, friske hindbær og hakkede ristede hasselnødder
Fremgangsmåde
  1. BROWNIE:
  2. Kom alle ingredienser, undtagen kokosfibermel og karamelsauce, i en foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.
  3. Tilsæt kokosfibermel og blend igen.
  4. Smør 6små forme med kokosolie og fordel dejen i dem.
  5. KARAMEL:
  6. Fjern stenene fra dadlerne, kom dem i en skål og hæld kogende vand over.
  7. Lad dem trække i 10-15 min for at de kan blive blødgjort.
  8. Hæld vandet fra og kassér det.
  9. Kom de udblødte dadler i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser, og blend til konsistensen er jævn og cremet.
  10. BROWNIE:
  11. Tilsæt 2 tsk. karamelsauce i hver bageform og fordel det med en tandstik eller gaffel, så der dannes et mønster.
  12. Bag kagerne i 3-4 minutter i mikroovnen eller i 10-15 min. ved 200 grader i en varmluftsovn. Kagerne er færdige, når en tandstik kommer ren ud.
  13. Lad kagerne afkøle inden de serveres.
  14. Servér brownie-kagerne drysset med kakao og pyntet med friske hindbær og hakkede hasselnødder.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/02/valentins-dessert-vegansk-glutenfri-brownie-med-karamel-og-hindbaer/