Pastinaksuppe med kokos og ingefær
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 kg pastinakker, i tern
  • 1 liter grøntsagsbouillion fx. Herbamare
  • 2 dl. kokosmælk
  • 2 spsk. fint revet ingefær
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • Salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • TOPPING:
  • 240 g udblødte og kogte kikærter - svarende til 1 dåse
  • Kokosolie til stegning
  • 2 spsk. tamari
  • Frisk koriander
  • Ristede kokosflager
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt lidt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og ingefær og steg det med i yderligere 1 min.
  4. Kom pastinakkerne i grynden og tilsæt bouillonen.
  5. Læg låg på gryden og bring det i kog.
  6. Skru ned til lav varme og lad suppen simre i 25 min.
  7. Varm en pande op til medium varme.
  8. Smelt lidt kokosolie og steg kikærterne heri i 5 min, vend rundt i dem undervejs.
  9. Tilsæt tamari til panden, vend rundt i kikærterne og lad det dampe ind.
  10. Blend suppen jævn og cremet med en stavblender.
  11. Tilsæt kokosmælk, blend igen og smag suppen til med salt og peber.
  12. Server suppen toppet med tamari stegte kikærter, frisk koriander og ristede kokosflager.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/02/pastinaksuppe-med-kokos-og-ingefaer/