Pastinaksuppe med kokos og ingefær
Forfatter: Maria
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
- 1 kg pastinakker, i tern
- 1 liter grøntsagsbouillion fx. Herbamare
- 2 dl. kokosmælk
- 2 spsk. fint revet ingefær
- 1 løg, fint hakket
- 1 fed hvidløg, fint revet
- Salt og peber
- kokosolie til stegning
- TOPPING:
- 240 g udblødte og kogte kikærter - svarende til 1 dåse
- Kokosolie til stegning
- 2 spsk. tamari
- Frisk koriander
- Ristede kokosflager
- Varm en gryde op til medium varme.
- Smelt lidt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
- Tilsæt hvidløg og ingefær og steg det med i yderligere 1 min.
- Kom pastinakkerne i grynden og tilsæt bouillonen.
- Læg låg på gryden og bring det i kog.
- Skru ned til lav varme og lad suppen simre i 25 min.
- Varm en pande op til medium varme.
- Smelt lidt kokosolie og steg kikærterne heri i 5 min, vend rundt i dem undervejs.
- Tilsæt tamari til panden, vend rundt i kikærterne og lad det dampe ind.
- Blend suppen jævn og cremet med en stavblender.
- Tilsæt kokosmælk, blend igen og smag suppen til med salt og peber.
- Server suppen toppet med tamari stegte kikærter, frisk koriander og ristede kokosflager.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/02/pastinaksuppe-med-kokos-og-ingefaer/
3.5.3208