Vegansk og glutenfri banankage med peanutbutter og chokolade
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage
Antal personer: 1 kage
Ingredienser
  • 5 modne bananer
  • 4,5 dl boghvedemel*
  • 1 dl. mandelmælk el. anden plantebaseret mælk
  • 1 dl. sukrin gold** + 1 spsk. til topping
  • 0,5 dl quinoaflager***
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. xanthangum****
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader og kom bagepapir i en lille brødfrom.
  2. Rør de knuste hørfrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  3. Mos de 4 bananer og rør det sammen med mandelmælk, hørfrø blandingen, kanel, sukrin, vaniljepulver, salt.
  4. Tilsæt mel, bagepulver, xanthangum og quinoaflager og rør det sammen.
  5. Vend hakket chokolade i dejen og kom dejen i bageformen.
  6. Kom peanutbutter på toppen af kagen og fordel det med en strikpind ellet spyd.
  7. Del den sidste banan på langs, tryk den i toppen af kagen og drys med sukrin.
  8. Sæt formen i ovnen og bag kagen i 45-50 min. eller til en strikpind kommer ren ud.
  9. Lad kagen køle lidt af inden der skæres i den.
Tips
* boghvedemel kan erstattes af anden glutenfri mel fx. havre el. hirse.
** sukrin gold kan erstattes af kokossukker eller brunfarin.
*** quinoaflager kan erstattes af havregryn, hirseflager eller mere mel.
**** xanthangum kan undlades men giver glutenfrit bagværk struktur og saftighed.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/02/vegansk-og-glutenfri-banankage-med-peanutbutter-og-chokolade/