Blomkålssalat med linser og bagt græskar
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Lækker og mættende salat, der kun bliver bedre hvsi den serveres med græskarfrikadeller til
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 blomkål,
  • 100 g frisk baby spinat
  • 1 l hokkaido græskar, i tern
  • 1 moden avokado, i tern
  • 1 håndfuld græskarkerner, ristede
  • 50 g belugalinser, tør vægt
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • salt
  • Dressing:
  • Sennepsvinaigrette
Fremgangsmåde
  1. Kog linser efter poses anvisninger.
  2. Rør lidt af dressingen i linserne mens de stadig er varme. Så optager de smagen bedst.
  3. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  4. Kom græskaret på bagepladen og vend det med kokosolie, spidskommen, paprika og salt.
  5. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 15-20 min. til de er mør og gyldne.
  6. Rist imens græskarkernerne på en tør varm pande, til de begynder at poppe.
  7. Del blomkålen i små buketter og snit dem i tynde skiver på et mandolinjern.
  8. Anret spinaten i en skål og top med blomkål, græskar, avokado og græskarkerner og server resten af dressingen til
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2013/09/blomkaalssalat-med-linser-og-bagt-graeskar/