Aloo Gobi - indisk ret med blomkål og søde kartofler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 3 små søde kartofler, i 3x3 cm tern
  • 3 gulerødder, i 2 cm tykke skiver
  • 150 g frosne ærter
  • 2 store håndfulde frisk spinat ( frossen hel bladet spinat kan også bruges )
  • 1 håndfuld rosiner
  • 2,5 dl vand
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 rødløg, groft hakket
  • 3 fed hvidløg, fint revet
  • Kokosolie til stegning
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1½ tsk. flagesalt
  • 1 spsk. fintrevet, frisk ingefær
  • 1 rød chili, fint hakket uden kerner
  • Saften fra 1 lime
  • Frisk koriander
  • Flagesalt
  • Kogt quinoa, brune ris, blomkålsris eller strimlet grønkål til servering.
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget heri i ca. 5 minutter.
  2. Tilsæt hvidløget og alle krydderierne og steg det i yderligere 1 min. under omrøring.
  3. Kom blomkål, søde kartofler og gulerødder i gryden, vend det godt rundt med løgene og krydderierne.
  4. Hæld vand, kokosmælk og salt ved og lad det simre i 10 minutter.
  5. Tilsæt ærter og spinat og lad det det simre til spinaten er faldet sammen. Rør rundt i det ind i mellem.
  6. Smag til sidst retten til med lime saft og salt.
  7. Server aloo gobi´en med kogt quionoa, brune ris, blomkålsris eller strimlet grønkål, drysset med frisk koriander og evt. chili og cashewnødder.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/01/aloo-gobi-indisk-ret-med-blomkaal-og-soede-kartofler/