Broccoliboller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Antal personer: 5-6 stk
Ingredienser
  • 1 broccoli incl stokken
  • 3 spsk chiafrø + 9 spsk vand
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • 1 spsk. oregano (kan undlades)
  • 100 g kikærtemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. xanthangum
  • 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Rør chiafrø og vand sammen og lad det trække i 10 min.
  3. Hak broccolien helt fint i en foodprocessor.
  4. Rør chiablandingen godt ud i det hakkede broccoli.
  5. Tilsæt salt, oregano, bagepulver, xanthangum, kikærtemel og loppefrøskaller, rør det grundigt ud og lad dejen stå i 10-15 min. så dejen kan samle sig og blive fast.
  6. Dejen er klar når du kan forme en bolle uden der kan presse væske ud af den. Kan du det så skal der tilsættes mere kikærtermel eller loppefrøskaller.
  7. Forme bollerne med fugtige hænder og placer dem på bagepladen.
  8. Drys evt. bollerne med sesamfrø, solsikke- el. græskarkerner.
  9. Bag bollerne i 20 - 25 min. De skal være faste og lette.
  10. Lad bollerne afkøle på en bagerist.
  11. Opbevar bollerne i køleskabet eller frys dem ned.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/03/broccoliboller-vegansk-glutenfri/