Glutenfri luxus granola
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Antal personer: 15-20 portioner
Ingredienser
  • 2,5 dl. tørre dadler, uden sten + kogende vand til udblødning
  • 1 dl tahin
  • Vand fra dadlerne
  • 7,5 dl blandede glutenfrie gryn og flager (fx. boghvede, havre, quinoa, hirse )
  • 2,5 dl blandede nødder fx. mandler og pecannødder - brug hvad du har og hvad du kan li
  • 1 dl. hampefrø ( kan udlades )
  • 1 dl. sesamfrø
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 dl. morbær ( alternativt rosiner )
  • 50 g frysetørrede granatæble kerner ( kan udlades )
Fremgangsmåde
  1. Hæld kogene vand over dadlerne til de er dækket.
  2. Lad dem stå og trække i 20-30 min. Hæld vandet fra, men gem det.
  3. Kom de udblødte dadler i foodprocessoren sammen med tahin og tilsæt 1 spsk. vand fra dadlerne og blend det cremet og fyldende, tilsæt mere af dadelvandet til konsistensen er cremet og flydende.
  4. Tænd ovnen på 150 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  5. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og mix det sammen med dadel-tahin blandingen til det hele er dækket og klistret.
  6. Spred den klistrede masse ud på bagepapiret, så det jævnt fordel.
  7. Sæt pladen i ovnen og bag granolaen i 35-45 minutter.
  8. Kig til det efter 30 min, vend rundt i det og giv det 10-15 minutter mere eller til det er gyldent og sprødt.
  9. Tag pladen ud af ovnen og lad det køle helt af.
  10. Når granolaen er afkølet, brækkes den i ønskede stykker og blandes sammen med morbær og frysetørrede granatæblekerner
  11. Kom granolaen i en lukket beholder og brug det som topping på fx. greenies, smoothies, yoghurt, chiagrød, med mandelmælk eller drysset på en morgenmadssalat - det er overraskende godt!
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/01/glutenfri-luxus-granola/