Edamame frikadeller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Grønne deller
Antal personer: 12 stk.
Ingredienser
  • 600 g edamamebønner, afbælgede fra frost - optøede
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 lille løg, fint revet
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk. tahin
  • 2 spsk. lys miso ( kan undlades, men giver umamismag og gør hele forskellen )
  • 2 spsk. sorte sesamfrø
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. flagesalt
  • Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Rør knuste hørfrø sammen med vand og lad det stå og trække 10 min.
  2. Kom edamamebønnerne i foodprocessoren og giv dem et par gange med pulsknappen, så de kun lige bliver groft hakket.
  3. Tag ⅓ fra i en seperat skål og stil til side.
  4. Kom alle de øvrige ingredienser, undtagent hørfrøægget, i foodprocessoren og blend det til det hele er jævnt fordelt.
  5. Kom indholdet fra foodprocessoren over i skålen sammen med de groft hakkede edamamebønner og rør det sammen med hørfrøægget.
  6. Lad farsen stå og trække i 20 -30 min.
  7. Form farsen til 12 frikadeller og steg dem 4-5 min på hverside i kokosolie på en middelvarm pande.
  8. Bag frikadellerne færdige i ovnen sammen med hokkaido fritterne.
Tips
Edamamefrikadellerne kan holde sig 4-5 dage i køleskabet og er desuden fryseegnet.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/01/edamame-frikadeller-graeskar-fritter-broccoli-tabbouleh/