Afrikansk peanutsuppe
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 liter grøntsagsbouillon
  • 500 g søde kartofler, i tern
  • 100 g spinat, frisk eller frossen
  • 1 løg, fint hakket
  • 3 spsk. tomatpure
  • 1 dl peanutbutter
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk. ingefær, fint revet
  • 2 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. kanel
  • ¼ tsk. kardemomme
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • Salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • TIL SERVERING:
  • Kogt quinoa eller brune ris
  • Hakkede ristede og saltede peanuts
  • Fint hakket persille el. koriander
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg, krydderier og tomatpure og steg det med i yderligere 1 min under omrøring
  4. Tilsæt de søde kartofler, vend det rundt og steg et par minutter.
  5. Tilsæt grøntsagsbouillon og peanutbutter.
  6. Bring det i kog og lad det herefter simre i 20 min.
  7. Rør et par gange undervejs.
  8. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen eller optø.
  9. Smag til med salt og peber,
  10. Server suppen toppet med kogt quinoa og drysset med peanuts og krydderurter.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/03/afrikansk-peanutsuppe/