Veganske rødbedebøffer og blomkålssalat med bagte rødbeder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Bøffer og salat
Antal personer: 6 bøffer / 4 portioner
Ingredienser
  • RØDBEDEBØFFER:
  • 2 dl kogt quinoa*
  • 500 g rødbede, groft revet
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 dl. kikærtemel
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk. spidskommen
  • salt og peber
  • BLOMKÅLSSALAT MED BAGTE RØDBEDER:
  • 1 blomkål, fint revet
  • 500 g rødbede, i tern
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. flagesalt
  • Olivenolie
  • 1 æble, i term
  • 1 dl bredbladet persille, fint hakket
  • 1 dl ristede hasselnødder, groft hakket
  • 1 dl soltørrede abrikoser, i tern
  • DRESSING: Sennepsvinaigrette
Fremgangsmåde
  1. RØDBEDEBØFFER:
  2. Rør de knuste hørfrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  3. Kom alle ingredienser undtagen quinoa og kikærtemel i en foodprocessor og blend det til en jævn og ensartet masse.
  4. Skrab det over i en skål og vend den kogte quinoa og kikærtemel i.
  5. Lad farsen stå og samle sig i 10 min.
  6. Tænd for ovnen på 200 grader og læg bagepapir på 2 bageplader.
  7. Form farsen til 6 bøffer og placer dem på den ene bageplade.
  8. Kom rødbede ternene på den anden bageplade og vend dem med olivenolie, salt, timian og spidskommen.
  9. Sæt begge plader pladen i oven og bag dem i 30 min.
  10. Vend de bagte rødbeder med blomkål, æble, abrikoser, persille og ristede hasselnødder og server dressingen og rødbedebøfferne til.
Tips
* kogte ris eller grønne linser kan også anvendes
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/03/veganske-roedbedeboeffer-og-blomkaalssalat-med-bagte-roedbeder/