Boghvedepandekager med hamp
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Frokost, aftensmad
Antal personer: 10 - 12 stk.
Ingredienser
  • 2 spsk. hampeproteinpulver
  • 3 dl. boghvedemel
  • 1 tsk. muskatnød - gerne frisk revet
  • ½ tsk. salt
  • 4 dl. hampemælk ( ris, mandel eller soyamælk kan også anvendes )
  • 1 håndfuld frisk basilikum, fint hakket ( kan undlades )
  • 3 dl. vand
  • Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Tilsæt halvdelen af hampemælken og rør dejen grundigt sammen.
  3. Tilsæt det sidte hampemælk og fint hakket basilikum og rør det sammen til en tyk dej.
  4. Lad dejen hvile i ca. 45 min.
  5. Tilsæt vandet lidt ad gangen til dejen og rør det sammen til dejen minder om fløde i konsistensen.
  6. Varm en pande op til medium varme, tilsæt lidt kokosolie og hæld ½ dl. dej på panden.
  7. Vip panden lidt fra side til side så dej fordeler sig i et tyndt lag.
  8. Steg pandekagen til den er helt fast på oversiden, vend den og sted den yderligere 30 sek.
  9. Fortsæt til der ikke er mere dej.
  10. SERVERING:
  11. Smør en pandekage med cashewcreme og fyld den med grøntsager.
  12. Jeg brugte fint snittet grønkål og rødkål og groft revet gulerod - brug hvad du har og hvad du lyster.
Tips
Overskydende pandekager kan opbevares i køleskabet, her holder de sig min. 5 dage.
Pandekagerne er desuden også fryse egnede.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/01/boghvedepandekager-med-hamp-og-cashewsmoereost/