Cshewsmøresost med hamp og urter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pålæg
Antal personer: 3 dl
Ingredienser
  • ½ dl hampefrø
  • 3 dl cashewnødder + vand til udblødning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret ramsløg
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 4 spsk. vand
  • 2 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Stil cashewnødderne til udblødning i min 3-4 timer.
  2. Hæld vandet fra og kasser det.
  3. Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor med en lille skål.
  4. Blend det helt jævt og cremet - det tager et par minutter og det kan være nødvendigt at stoppe undervejs og skrabe kanterne ned.
  5. Smag cremen til med salt og peber.
  6. Kom cremen i en ren beholder med låg og opbevar den i køleskabet - her holder den sig min. 1 uge.
Tips
Du kan tilsætte mere vand til blandingen hvis du ønsker en mere flydende konsistens eller hvis du vil bruge den som dressing istedet.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/01/boghvedepandekager-med-hamp-og-cashewsmoereost/