Drømmekage fra Brovst
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: kage
Antal personer: 12 stk
Ingredienser
  • KAGE:
  • 200 g æblemos
  • 2 dl Naturli´ristet mandelmælk
  • 300 g glutenfri mel - fx. 200 g boghvede + 100 g rismel
  • 100 g sukrin melis - alm. sukker kan også bruges
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • TOPPING:
  • 2 dl. kokosmel
  • 2 dl sukrin gold - brun farin kan også anvendes
  • ½ dl Naturli´ristet mandelmælk
  • 100 g Naturli Økologisk Smørbar
Fremgangsmåde
  1. KAGE:
  2. Pisk æblemos, mandelmælk og sukker sammen til sukkeret er opløst.
  3. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og si det ned i den våde blandning.
  4. Rør det forsigtigt sammen til det er blandet sammen og der ikke er flere klumper.
  5. Tænd ovnen på 180 grader.
  6. Smør eller beklæd en 20x30 cm bageform med bagepapir.
  7. Fordel dejen i formen og sæt den i ovnen.
  8. Bag kagen i 25 min eller til en tandstik kommer ren ud.
  9. TOPPING:
  10. Imens kagen bager forbredes toppingen.
  11. Smelt Naturli Økologisk Smørbar i en gryde ved lav varme.
  12. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend det rundt.
  13. Fordel toppingen på den bagte kage og bag den i yderligere 5-10 min., til toppingen er fast og karamelliseret.
  14. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle i formen i 30 min inden den tages og og skæres i stykker.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/03/vegansk-og-glutenfri-droemmekage-fra-brovst/