Gulerodfrikadeller og lilla spidskålssalat
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Aftensmad
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g gulerødder, groft revet
  • 3 dl kogt quinoa - svarer til halvdelen ukogt
  • 1 løg, fint revet
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1,5 dl. kikærtemel
  • 50 g mandler, grofthakket
  • 1 tsk. urtesalt
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 spsk. bredbladet persille, fint hakket
  • Lilla spidskålssalat
  • 1 lilla spidskål, fint snittet
  • 2 rødbeder, gerne bolsjebeder, groft revet
  • 100 g rucola
  • 125 g blåbær
  • 3 spsk. gojibær
  • Dressing: tahindressing
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienserne til frikadellerne sammen i en skål.
  2. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir.
  3. Form farsen til 16 frikadeller og placer dem på bagepladen.
  4. Sæt pladen i ovnen og bag frikadellerne i 25 minutter.
  5. Vend alle ingredienser til salaten sammen i en skål og top med blåbær og gojibær.
  6. Server salaten som tilbehør til gulerodfrikadellerne og server fx. tahindressing til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/03/gulerodsfrikadeller-og-lilla-spidskaalssalat/