Cremet broccolisuppe med pesto linser
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 1 broccoli, incl. stokken, groft hakket
  • 1 squash, i grove tern
  • 8 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 løg, groft hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk. frisk timian - gerne citron timian ellers tilsæt lidt crevet citronskal
  • Kokosolie til stegning
  • Salt og peber
  • PESTO LINSER:
  • 1 dl. grønne linser
  • 2 dl. grøntsagsbullion
  • ½ tsk salt.
  • 2 tsk. pesto fx. Urtekrams
  • TILBEHØR:
  • Ristet chiabrød med tomat-artiskok creme
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget heri i 4-5 min.
  2. Tilsæt revet hvidløg og timian og steg det med i 1 min.
  3. Kom broccoli og squash i gryden og hæld bouillonen over. Læg låg på gryden, bring det i kog og skru så ned for varme spå det bare står og små koger.
  4. Kog suppen i 15-20 minutter, blend suppen helt jævn og cremet med en stavblender og smag til med salt og peber.
  5. Kog linserne efter anvisning på posen i grøntsagsbouillon og salt.
  6. Vend de stadig varme linser med pestoen.
  7. Server suppen i skåle eller dybe tallerkner toppet med pesto linser - se opskrift nedefor - og ristet chiabrød med tomat-artiskok creme som tilbehør.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/01/cremet-broccolisuppe-med-pesto-linser/