Cremet broccolisuppe med pesto linser
Forfatter: Maria - Vanløse Blues
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 2 portioner
- 1 broccoli, incl. stokken, groft hakket
- 1 squash, i grove tern
- 8 dl. grøntsagsbouillon
- 1 løg, groft hakket
- 2 fed hvidløg, fint revet
- 1 tsk. frisk timian - gerne citron timian ellers tilsæt lidt crevet citronskal
- Kokosolie til stegning
- Salt og peber
- PESTO LINSER:
- 1 dl. grønne linser
- 2 dl. grøntsagsbullion
- ½ tsk salt.
- 2 tsk. pesto fx. Urtekrams
- TILBEHØR:
- Ristet chiabrød med tomat-artiskok creme
- Varm en gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget heri i 4-5 min.
- Tilsæt revet hvidløg og timian og steg det med i 1 min.
- Kom broccoli og squash i gryden og hæld bouillonen over. Læg låg på gryden, bring det i kog og skru så ned for varme spå det bare står og små koger.
- Kog suppen i 15-20 minutter, blend suppen helt jævn og cremet med en stavblender og smag til med salt og peber.
- Kog linserne efter anvisning på posen i grøntsagsbouillon og salt.
- Vend de stadig varme linser med pestoen.
- Server suppen i skåle eller dybe tallerkner toppet med pesto linser - se opskrift nedefor - og ristet chiabrød med tomat-artiskok creme som tilbehør.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/01/cremet-broccolisuppe-med-pesto-linser/
3.5.3208