Gulerodskage vafler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Vafler
Antal personer: 8 belgiske vafler
Ingredienser
  • 4 dl. havremel eller anden glutenfri mel fx. boghvede el. kikærtemel
  • 3-3,5 dl. mandelmælk
  • 2 dl. groft revet gulerod
  • 2 spsk. chiafrø + 6 spsk. vand
  • 2 stk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • Tilbehør:
  • Soyayoghurt
  • Hakkede mandler
  • Rosiner
Fremgangsmåde
  1. Rør chiafrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  2. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Rør mandelmælk, chiagele og gulerødder sammen i en anden.
  4. Tilsæt den våde blanding til den tørre og rør det grundigt sammen.
  5. Varm vaffeljernet op – når det lyser grøn kommes ca. 2 dl dej i.
  6. Låget lukkes i og vaflen bages til lampen igen lyder grøn.
  7. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
  8. Server vaflerne med yoghurt, mandler og rosiner og evt. et ekstra drys kanel.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2015/04/gulerodskage-vafler/