Hindbær chiamousse
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 4 spsk. chiafrø
  • 2 dl. mandelmælk eller anden. plantebaseret mælk
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1-2 spsk. agavesirup
  • 100 g frosne hindbær
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk - stillet på køl nattenover
  • 2 kiwi, i skiver
  • TIL SERVERING:
  • 100 g frosne hindbær
  • Poppet quinoa eller granola
  • 2 spsk. kakaonibs
  • evt. lidt friske hindbær til pynt
Fremgangsmåde
  1. I en skål røres chiafrø, vaniljepulver, agavesirup og mandelmælk sammen og stilles på køl natten over.
  2. Kom chiagrøden i en blender sammen med 100 g frosne hindbær og blend det til en jævn og cremet konsistens - smag til om den er sød nok til din præference.
  3. Skrab den fede del fra kokosmælken over i en skål og pisk det til kokosfløde.
  4. Hæld den blendede chiagrød over i skålen med kokoksfløde og vend det forsigtigt sammen.
  5. Fordel de resterende 100 g frosne hindbær i 2 høje glad og pynt med kiwiskiver op ad glasset.
  6. Fordel hindbær chiamoussen i de 2 glas og top med poppet quinoa el. granola, kakaonibs og evt. lidt friske hindbær.
Tips
Hvis du har travlt om morgenen kan du istedet lave chiagrøden en weekendmorgen. Blende det og vende det med kokosflødeskummet om aftenen. Anrette det i glassene og så har du en lækker morgenmad stående og vente på dig i køleskabet dagen efter.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/04/hindbaer-chiamousse/