Saltet dadelkaramel tærte
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dessert, kage
Antal personer: 8 stykker / 22 cm form
Ingredienser
  • BUND:
  • 130 g mandler
  • 30 g kokosmel
  • 8 bløde medjool dadler
  • 2 spsk. raw kakao
  • 2 spsk. kokos- el- agavesirup
  • 1-2 spsk. mandelmælk
  • ¼ tsk. flagesalt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • SALTET DADELKARAMEL:
  • 200 g dadler uden sten - udblødt i kogende vand i 15 min
  • 1,2 dl mandelmælk
  • 2 spsk. mandelsmør
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk flagesalt
  • CHOKOLADE MOUSSE TOPPING:
  • 1,2 dl kokosfløde ( den hårde del af kokosmælken )
  • 100 g mørk chokolade min. 70 %
  • 1 drys salt
Fremgangsmåde
  1. BUND:
  2. Kom alle ingredienser til bunden i en foodprocessor og kør det til en smuldret og klistret konsistens.
  3. Tryk det jævnt ud i ind 22 cm tærteform beklædt med bagepapir, så du nemt kan tage tærten ud igen.
  4. Sæt bunden på køl imens du laver karamellen.
  5. SALTET DADELKARAMEL:
  6. Kom de udstenede dadler i en skål og hæld kogende vand over dem og lad dem trække heri i 15 min.
  7. Hæld vandet fra og kom alle ingredienserne til karamellen i en foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.
  8. Spred karamellen ud over bunden og stil den på køl i 1 time.
  9. CHOKOLADE MOUSSE TOPPING:
  10. Kom kokosfløden i en gryde og smelt det ved lav varme.
  11. Tilsæt chokoladen lidt ad gangen og rør i det indtil alt chokoladen er smeltet.
  12. Fordel chokomoussen henover karamellen, drys evt. med lidt flagesalt og stil den på køl i min. 1 time inden den serveres.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/04/saltet-dadelkaramel-taerte-vegansk-og-glutenfri/