Blomkålssuppe med provance topping og
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Suppe
Ret: Fransk
Antal personer: 2
Ingredienser
  • Suppe:
  • 1 skalotteløg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk. frisk fint hakket timian
  • 1 blomkål, groft hakket
  • 8 dl grøntsagsbouillion
  • Salt og peber
  • olivenolie til stegning
  • PROVANCE TOPPING:
  • 1 dl. grønne linser - gerne le puy eller beluga linser
  • 1 aubergine, i tern
  • 1 peberfrugt, i tern
  • 1 tsk. frisk fint hakket timian
  • ½ tsk tørret salvie
  • Olienolie til stegning
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt oliveolie og steg løget heri i 3 minutter.
  2. Tilsæt hvidløg og timian og steg det med i yderligere 1 min. under omrøring.
  3. Kom blomkålsbuketterne i gryden og hæld bouillonen ved.
  4. Bring det i kog og lad det små simre i 20-25 min.
  5. Blend suppen helt jævn og cremet med en stavblender og smag suppen til med salt og peber.
  6. Imens suppen koger tilberedes toppingen.
  7. Kog linserne efter anvisningen på posen.
  8. Varm en pande op til medium varme. Tilsæt olivenolie og steg auberginerne i 5 minutter.
  9. Tilsæt peberfrugten og steg den med i 10 minutter.
  10. Tilsæt krydderurterne og linserne og steg i ca. 5 min eller til suppen er færdig.
  11. Anret suppen i 2 skåle og fordel toppingen oven på suppen.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/01/blomkaalssuppe-med-provance-topping-og-tip-om-lagersalg-for-foodies/