Hjemmelavede ovnbagte falafler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Marokkansk
Antal personer: 25 stk
Ingredienser
  • 250 g kikærter (tørvægt)
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 rød chili - befriet for kerner
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2-4 spsk. kikærtemel (reklamelink)
  • (Alm. hvedemel kan også bruges)
Fremgangsmåde
  1. Sæt kikærterne i blød i vand i min. 10-12 timer.
  2. Hæld vandet fra kikærterne. Skyl og afdryp dem.
  3. OBS: kikærterne ikke skal koges.
  4. Kom alle ingredienser i en foodprocessor (reklamelink) og hak det jævnt og fint.
  5. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  6. Form farsen til kugler, placer dem på bagepladen og pensel dem med olivenolie.
  7. Sæt pladen i ovnen og bag falaflerne gyldne og sprøde i 20 - 25 min.
  8. Server falafler varme med tahindressing og salater.
Tips
Falaflerne er fryseegnede. Tag det ønskede antal op af fryseren og lun den i oven ved 150 grader i 10-15 min.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2012/08/hjemmelavede-ovnbagte-falafler/