Cornflakes panerede bønnespyd
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Veganske kødboller
Antal personer: 12 spyd
Ingredienser
  • 480 g kidneybønner, fra dåse el. udblødte og kogte
  • 400 g søde kartofler, i smmå tern
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1,5 tsk stødt spidskommen
  • 0,5 tsk. røget paprika
  • 1 -1,5 dl majsgryn
  • 3 dl cornflackes
  • 12 træspyd
  • Spicy Peanutbutter dressing til servering
Fremgangsmåde
  1. Rør hørfrø og vand sammen og lad det trække i 10 min.
  2. Damp de søde kartofler møre i en gryde med dampindsats eller med en smule vand i bunden til de er helt møre, ca. 15 min.
  3. Kom bønner, hørfrø blandingen, dampede søde kartofler, løg, hvidløg, koriander, peanutbutter krydderier og salt i en foodprocessor og blend det til en jævn og ensartet konsistens.
  4. Tilsæt majsmelet lidt ad gangen og stop når farsen fast, klistret og sammenhængende.
  5. Knus cornflakesene groft i en pose og kom det i en skål.
  6. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  7. Fom farsen til ca. 24 boller, vend dem i cornflakesene og sæt dem på spyd med 2 stk på hver.
  8. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 25-30 min.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/05/cornflakes-panerede-boennespyd/