Glutenfrit chiabrød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfrit
Ret: Brød
Antal personer: 1 brød
Ingredienser
  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 dl vand
  • 2 dl boghvedemel*
  • 2 dl quinoamel*
  • 2 dl knuste hørfrø
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. flagesalt
  • 2 dl vand
  • Sesamfrø til drys
Fremgangsmåde
  1. Pisk chaifrøene ud i vandet, lad det stå og trække i 10 min., til det bliver til en tyk gele.
  2. Bland boghvedemel og quinoamel sammen med alt chiageleen, salt og bagepulver.
  3. Tilsæt knuste hørfrø og loppefrøskaller, nu bliver dejen tyk og fast. Tilsæt vandet lidt ad gangen og rør det godt sammen.
  4. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  5. Kom dejen i en lille brødform beklædt med bagepapir, fugtige dine hænder med koldt vand og fordel dejen ud i formen.
  6. Drys brødet med sesamfrø imens det stadigt er fugtigt og giv dem et forsigtigt tryk med en ske så frøene sidder fast på brødet.
  7. Sæt formen i ovnen og bag brødet i 45 min. ved 200 grader.
  8. Skru temperaturen ned til 150 grader og bag brødet i yderligere 20-25 min.
  9. Brødet er færdigbagt når kernetemperaturen er 99-100 grader eller når det lyder hult når man banker på undersiden.
  10. Tag formen ud af ovnen og brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.
  11. Brødet holder sig frisk et par dage, men kan med fordel skæres i skiver, fryses ned og tages op efter behov.
  12. Brødet bliver ekstra godt efter en tur på brødristeren.
Tips
* boghvedemel og quinoamel kan erstattes af andre glutenfrie meltyper fx. rismel eller majsmel.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/01/glutenfrit-chiabroed/