Vegansk One Pot Quinoa Jambalaya
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: One Pot
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2,5 dl. quinoa - skyllet grundigt
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 500 g blandede bønner fx sorte bønner, borlottibønner og kidneybønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 grøn peberfrugt, i strimler
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 4 stilke bladselleri, i tynde skiver
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 laurbærblade
  • 1-2 spsk. Tabasco sauce
  • 2 spsk. tamari
  • Salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • Finthakket koriander, forårsløg og lime til servering
Fremgangsmåde
  1. Varm en sauterpande op til medium varme, smelt kokosolien og steg løg, hvidløg, peberfrugt og bladselleri heri i 2-3 minutter.
  2. Tilsæt tabasco, tamari og alle krydderierne og vend det rundt.
  3. Tilsæt de hakkede tomater, bønner, bouillon og quinoa, bring det i kog og lad det simre under låg i 10 min, tag låget af og lad det koge i yderligere 5 min.
  4. Smag til med salt og peber og husk at fjerne laurbærbladene.
  5. Server retten toppet med koriander, forårsløg og limebåde og evt. mere tabasco sauce hvis det skal være ekstra spicy.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/05/vegansk-one-pot-quinoa-jambalaya/