Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad/Dessert
Antal personer: 9 stykker
Ingredienser
  • 2½ dl havregryn, glutenfri
  • 2½ dl havremel, glutenfri
  • 1 dl hasselnødde flager
  • ½ dl koldt Naturli´smørbar eller kokosolie
  • ½ dl + 1 spsk. kokossukker eller Sukrin Gold
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. flagesalt
  • 350 g rabarber i 2 cm stykker
  • 1 tsk. tapiokamel eller anden stivelse som fx. arrowroot, Maizena eller kartoffelmel
Fremgangsmåde
  1. Kom rabarberstykkerne i en skål sammen med 1 spsk kokossukker og tapiokamel, vend det sammen og stil det til side.
  2. Bland alle de øvrige ingredienser sammen i en anden skål til en smuldret dej.
  3. Tag 2,5 dl dej fra til toppingen.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Pres resten af dejen ud en 20x20 cm bageform med bagepapir og bag den i 10 min.
  6. Fordel rabarber blandingen ovenpå og drys resten af den smuldrede dej ovenpå.
  7. Sæt den i ovnen og bag den i yderligere 30 min.
  8. Lad dem køle helt af inden du skærer den i 9 stykker.
  9. Spis dem til morgenmad, eftermiddagssnack eller som dessert med en kugle Funky Fields Hasselnødde is til.
Tips
Opbar snitterne i en lukket beholder i køleskabet. Her holder de sig 3-4 dage.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/06/havregrynssnitter-rabarber-hasselnoedder/