Mexikansk burger med guacamole
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Mexikansk
Antal personer: 8
Ingredienser
  • 500 g søde kartofler, skrællet og i tern
  • 2 dl kogt quinoa
  • 1 - 1,5 dl kikærtemel
  • 1 dåse sorte bønne
  • 1 lille dåse majs
  • 1 lille rødløg, fint hakket
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. chiliflager
  • Salt og peber
  • Tilbehør:
  • Guacamole
  • 1 Hjertesalat, i blade
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • 1 rød chili, i skiver
  • Koriander til pynt
  • evt. Glutenfrie burgerboller eller grønne quinoaboller
Fremgangsmåde
  1. Damp de søde kartofler i 10 min i en gryde med lidt vand i bunden eller i en dampindsats, eller til de er helt møre.
  2. Kom de dampede kartofler i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, quinia og alle krydderierne og blend til en jævn konsistens.
  3. Rør majs, sorte bønner og kikærtemel i.
  4. Er farsen meget vånd tilsættes det lidt mere mel.
  5. Form farsen til 8 bøffer.
  6. Varm en pande op til medium varme, tilsæt kokosolie og lad det smelte.
  7. Steg bøfferne 2-3 min på hverside og bag dem herefter færdige ved 200 grader i 20 min.
  8. Anret bøfferne på salatbladene eller i boller og top med guacamole, chili og koriander
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/06/mexikansk-burger-guacamole/