Pariserbøf i nye klæder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Klassisk, med et twist
Antal personer: 4 pandekager
Ingredienser
  • Kastanjepandekager:
  • 1,25 ml kastanjemel fx. Simply Organics
  • 1,25 ml kikærtemel fx. Simply Organics
  • 2,5 dl vand
  • 1 lille håndfuld frisk estragon
  • 1 spsk. fintrevet citronskal
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. frisk kværnet peber
  • kokosolie til stegning
  • Pariserfars:
  • 240 g sorte kikærter fx. Simply Organics
  • 1 håndfuld frisk estragon + 1 spsk. lage
  • 2 spsk. kikærtemel fx. Simply Organics
  • 60 g bagt rødbede
  • 1 løg
  • 6-8 cornichoner
  • 2 spsk. grov sennep
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. frisk kværnet peber
  • Peberrodscreme:
  • 2 dl cashewnødder - udblødt i min. 4 timer
  • 2 dl frisk vand
  • 2 spsk fintrevet citronskal
  • 3 cm frisk peberrod
  • saften fra 1 citron
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. frisk kværnet peber
  • Til servering:
  • 2 dl frisk rødbede, i små tern
  • 2 dl bagt rødbede, i små tern
  • 1 dl cornickoner, i små tern
  • 1 håndfuld frisk estragon
  • 4 spsk. kapers
Fremgangsmåde
  1. Kastanjepandekager:
  2. Rør alle ingredienser sammen til en tynd pandekage dej.
  3. Varm en slip-let pande op til mediumvarme og smelt lidt kokosolie
  4. Kom ¼ del af dejen på panden og fordel dejen helt ud til kanten ved at vippe og rotere panden.
  5. Steg pandekagen til den er helt fast på oversiden, vend den og steg dem 20-30 sekunde på den anden side.
  6. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
  7. Pariserfars:
  8. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør det til en jævn og klistret fars.
  9. Fordel farsen på de 4 pandekager, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad.
  10. Bag dem i 10-12 minutter i en 200 grader varm ovn.
  11. Lad pandekagerne køle af i 20 min inden de skæres i 3 cm tykke stykker.
  12. Peberrodscreme:
  13. Kom alle ingredienser til cremen i en blender og blend det til en tyk og cremet konsisten.
  14. Sæt 1 spsk. peberrodscreme på 2 tallerkner i det antal pandekage stykker du har.
  15. Til servering:
  16. Pynt pandekage stykkerne med frisk og bagt rødbede, kapers, estragon og cornichioner.
Tips
Simply Organics er et nyt økologisk brand med et bredt sortiment af bla. kikærtemel, kastanjemel, sorte kikærter, quinoa, amarant og meget mere.
Simply Organics forhandles på nuværende tidspukt i alle Føtex og Bilka.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/09/pariserboef-i-nye-klaeder/