Bagt blomkålssalat med kirsebær og sorte kikærter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 200 g frisk spinat
  • 100 g friske kirsebær, uden sten og halveret
  • 1 lille håndfuld frisk estragon, groft hakket
  • Olivenolie, salt og peber
  • Sprøde sorte kikærter
  • 240 g Sorte kikærter, udblødt og kogte - svarede til 120 g rå kikærter
  • 1 tsk. dijon sennep
  • ½ citron, saften heraf
  • 2 spsk. kikærtemel
  • 2 tsk. olivenolie
  • salt og peber
  • Peberrodsdressing
  • 2 dl cashewnødder - udblødt i min. 4 timer
  • 3,5 - 4 dl frisk vand
  • 2 spsk fintrevet citronskal
  • 3 cm frisk peberrod
  • saften fra 1 citron
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. frisk kværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på 2 bageplader.
  2. Fordel blomkål på den ene plade og vend dem med olivenolie, salt og peber.
  3. På den anden plade fordeles kikærter, der vendes med sennep, kikærtemel, salt, peber og citron.
  4. Sæt begge plader i ovnen og bag den i 20-25 min. Vend i dem et par gange undervejs.
  5. Tag blomkålen ud når den er mør, men stadig har bid.
  6. Vend kikærterne med olivenolie og sæt dem tilabge i oven og giv dem yderligere 5-10 min, eller til de er sprøde.
  7. Kom alle ingredienser til dressingen i en blender og blend det helt jævt og cremet.
  8. Juster evt. tykkelsen på dressingen med lidt ekstra vand.
  9. Vend den bagte blomkål med spinat, estragon, kirsebær og sprøde kikærter og server dressingen til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/08/bagt-blomkaalssalat-med-kirsebaer-og-sorte-kikaerter/