Bagt blomkålssalat med kirsebær og sorte kikærter
Forfatter: Maria - Vanløse Blues
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 2-4 portioner
- 1 blomkål, i mindre buketter
- 200 g frisk spinat
- 100 g friske kirsebær, uden sten og halveret
- 1 lille håndfuld frisk estragon, groft hakket
- Olivenolie, salt og peber
- Sprøde sorte kikærter
- 240 g Sorte kikærter, udblødt og kogte - svarede til 120 g rå kikærter
- 1 tsk. dijon sennep
- ½ citron, saften heraf
- 2 spsk. kikærtemel
- 2 tsk. olivenolie
- salt og peber
- Peberrodsdressing
- 2 dl cashewnødder - udblødt i min. 4 timer
- 3,5 - 4 dl frisk vand
- 2 spsk fintrevet citronskal
- 3 cm frisk peberrod
- saften fra 1 citron
- 1 tsk. flagesalt
- 1 tsk. frisk kværnet peber
- Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på 2 bageplader.
- Fordel blomkål på den ene plade og vend dem med olivenolie, salt og peber.
- På den anden plade fordeles kikærter, der vendes med sennep, kikærtemel, salt, peber og citron.
- Sæt begge plader i ovnen og bag den i 20-25 min. Vend i dem et par gange undervejs.
- Tag blomkålen ud når den er mør, men stadig har bid.
- Vend kikærterne med olivenolie og sæt dem tilabge i oven og giv dem yderligere 5-10 min, eller til de er sprøde.
- Kom alle ingredienser til dressingen i en blender og blend det helt jævt og cremet.
- Juster evt. tykkelsen på dressingen med lidt ekstra vand.
- Vend den bagte blomkål med spinat, estragon, kirsebær og sprøde kikærter og server dressingen til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/08/bagt-blomkaalssalat-med-kirsebaer-og-sorte-kikaerter/
3.5.3208