Vegansk æggesalat - aka ikke salat
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pålæg, madpakke
Antal personer: 4-6 portioner
Ingredienser
  • 250 g firm tofu
  • 1 bakke karse
  • ¼-1/2 tsk. sort salt / Kala Manak*
  • 4 spsk. vegansk mayonnaise**
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. sennep
  • ¼ tsk. stødt gurkemeje
  • ½ tsk. frisk kværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Placer tofuen imellem 2 skærebrætter med et rent viskestykke eller køkkenrulle i mellem.
  2. Pres tofuen i min. 15 min for at presse væsken ud.
  3. Smuldr tofuen fint og rør den sammen med alle de øvrige ingredienser.
  4. Start med en lille smule sort salt ad gangen og smag til om den har brug for mere.
  5. Den kan spises med det sammen, men bliver bedre af at trække lidt i køleskabet.
  6. Brug den veganske æggesalat på rugbrød eller i sandwiches.
  7. Opbevares i køleskabet i en lukket beholder, her holder den sig 5-6 dage.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/08/vegansk-aeggesalat-aka-ikke-salat/