One Pot Miso Quinoagryde
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: One Pot, comfort food
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2,5 dl hvid quinoa
  • 6 dl. grøntsagsbouillon
  • 3 porrer, i skiver
  • 250 g brune champignon, i kvarte
  • 250 g pastinak, i tern
  • 200 g frisk spinat ( frossen kan også bruges )
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2 spsk. gærflager*
  • 1 spsk. brun ris miso*'
  • 1 tsk. timian
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. salvie
  • Salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • Til servering:
  • Timian og tomater
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg porrer og svampe heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og pastinak og lad det stege med i 1 min under omrøring.
  4. Tilsæt miso, timian, spidskommen og salvie vend det godt rundt.
  5. Skyl quinoaen grundigt og som det i gryden sammen med bouillonen.
  6. Læg låg på gryden og lad det simre i 15 min.
  7. Tilsæt spinat og gærflager, vend det rundt og læg igen låg på gryden.
  8. Tjek efter et par minutter, er spinaten faldet helt sammen er retten klar.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Anret one pot´en i skåle og top med tomater og persille
Tips
*Gærflager, de kan undlades men gør retten mere cremet og tilføjer umami og en ostelignende smag. Køb dem i Helsekosten.
**Miso er lavet af fermeterede bønner og giver en dyb og lækker smag.
Køb den i helskosten eller i asatiske butikker.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/09/one-pot-miso-quinoagryde/